marți, 25 octombrie 2011

Sustinere pentru medierea obligatorie


Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania (APMR) a deschis o lista de sustinere pentru proiectul de modificare a legii 192/2006 privind obligativitatea medierii, astfel cum a fost prezentat in Conferinta “Impreuna in mediere – sa fim schimbarea pe care ne-o dorim”, care a avut loc in data de 20 octombrie 2011. Doamna deputat Alina Gorghiu, initiator al proiectului de lege, l-a prezentat la sectiunea „Oportunitati si bariere privind obligativitatea medierii in relatie cu instanta” din Conferinta. Obligativitatea medierii din perspectiva initiatorului, se bazeaza pe obligarea reclamantului de a se adresa mediatorului inainte de formularea unei actiuni in instanta, in anumite tipuri de dispute. Paratul poate accepta sau nu medierea, dar in cazul in care o refuza si pierde procesul ar putea fi sanctionat financiar de catre instanta.

Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania si-a precizat pozitia public fata de aceasta initiativa legislativa prin comunicatul din data de 24.10.2011 afisat pe site-ul APMR: www.mediator-apmr.ro, la sectiunea „comunicate”.

Ceea ce putem face, ca mediatori, este sa fim solidari si sa sustinem aceasta initiativa. In indeplinirea acestui deziderat, APMR a deschis o lista de sustinere si invita si alti mediatori care doresc sa ni se alature in acest demers sa ne transmita, pe adresa de e-mail: apmr@mediator-apmr.ro, pana in data de 15 noiembrie 2011, votul lor de sustinere a initiativei legislative mentionate. Intentionam ca aceasta lista de sustinere sa o transmitem initiatorului proiectului de lege, doamna deputat Alina Gorghiu.

Va multumim!

Ioana Adina Marin, vicepresedinte APMR