Daca doriti sa aflati mai multe aspecte despre mediere, atunci, cu siguranta, Fairly Legal este filmul pe care trebuie sa il urmariti. Filmul prezinta o alta fata a profesiei demediator, intr-o tara in care aceasta alternativa la procesele din justitie este de foarte multi ani practicata, fiind de multe ori aleasa in detrimentul Curtii de Judecata.
Fairy Legal prezinta majoritatea principiilor pe care se bazeaza medierea, dar si cateva aspecte care pot fi intalnite de-a lungul sedintelor de acest tip. Interpretata de Sarah Shahi, Kate Reed, un avocat al apararii care lucreaza pentru firma renumita a familiei sale, se hotaraste sa ajute la rezolvarea conflictelor dintre oameni si in alt mod decat prin folosirea rigidului sistem legal american. Astfel isi alege meseria de mediator. Conflictele sunt rezolvate datorita capacitatii ei de a intelege natura umana, solidelor cunostinte din domeniul juridic si al talentului ei natural de aplanare a conflictelor pe cale amiabila.
Sezonul 1 din Fairy Legal cuprinde o lista de 10 episoade. Din pacate, pentru sezonul 2, va trebui sa asteptati pana in anul 2012, atunci cand acesta va fi filmat.
CE PRINCIPII DIN MEDIERE SUNT PREZENTATE IN SERIALUL FAIRLY LEGAL?
Principiile medierii sunt foarte multe, iar serialul Fairly Legal le prezinta pe toate intr-o masura egala si bine conturata. Kate Reed tine cont atat de cele cunoscute ca impartialitatea, neutralitatea sau confidentialitatea, dar si de cele mai putin cunoscute, care ajuta la rezolvarea amiabila a conflictelor,fara a apela la ajutorul justitiei.
Respectand aceste principii, mediatorul Kate Reed rezolva cazuri complicate care par sa nu aiba solutionare. Printre acestea se numara atat problemele colegilor ei de birou cat si altele, adevarate, ca probleme de succesiune sau de faliment. Toate va tin captivati si va ajuta sa intelegeti mai bine ceea ce inseamna medierea si care este rolul mediatorului.
CUI RECOMANDAM SA URMAREASCA SERIALUL DESPRE MEDIERE, FAIRLY LEGAL?
Recomandam sa urmareasca acest serial in primul rand celor care vor sa afle mai multe despre mediere si ce implica aceasta metoda alternativa a Justitiei, dar si celor care sunt in cautarea unui serial amuzant cu care sa se destinda.
LA Times spunea despre serialul Fairly Legal ca „ofera o imagine proaspata asupra serialelor despre sistemul legal” dar si ca este o „dramedie energica si incantatoare”. De aceea, va recomandam sa il urmariti daca doriti sa invatati despre arta medierii si sa va amuzati, in acelasi timp. De asemeni, va dorim „Vizionare placuta!”