joi, 20 octombrie 2011

Profesori, parinti si elevi mediatori

http://infobrasov.net
http://infobrasov.net


38 de profesori, parinti si elevi vor deveni mediatori si vor sti cum sa gestioneze un conflict inca din faza incipienta. Mediatorii de la scoala generala 9 din Noua si unitatea scolara Victor Jinga din Sacele au fost pregatiti sa previna criminalitatea si violenta din scoli si comunitate. Activitatile s-au numarat printre evenimentele programului SafeLand la care Brasovul participa alaturi de alte 6 tari.
Ultima intalnire de lucru in cadrul proiectului SafeLand a avul loc la Brasov unde reprezentantii celor 7 tari partenere si-au prezentat rezultatele si au pus la punct detaliile conferintei finale care va avea loc in Grecia la inceputul anului viitor. Partenerul roman al proiectului este Agentia Metropolitana Brasov iar toate activitatile pentru prevenirea Criminalitatii au avut loc la Scoala numarul 9 din cartierul Noua si la Sacele in clasele grupului scolar Victor Jinga.Reprezentantii Safeland din toate tarile partenere au vizitat institutia scolara din cartierul Noua si au fost placut surprinsi de tot ce au vazut aici.
Proiectul „Safe Land” se va incheia prin crearea unui Ghid de bune practici incluzand pas cu pas linii directoare pentru prevenirea criminalitatii in scoli. Proiectul este finanţat de Comisia Europeana, a inceput in 1 Septembrie 2009 şi se va finaliza in martie 2012.

Vifor Rotar SURSA