vineri, 7 octombrie 2011

Mediatorii - implicati in saptamana prevenirii infractionalitatii


In perioada 26 – 30 septembrie s-a desfasurat, la nivel national, a sasea editie a evenimentului “Saptamana prevenirii criminalitatii” organizat de Politia Romana.
In municipiul Bucuresti activitatea a fost desfasurata de  Direcţia Generala de Poliţie in parteneriat cu Inspectoratul Scolar, Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania, Directia de Sanatate Publica, Politiile Locale si Directiile Generale de Asistenta Sociala, sub coordonarea Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti.
La acest eveniment a participat si unul dintre consultantii nostri juridici, Virgil Boiciuc, el indeplinind si calitatea de mediator. In majoritatea institutiilor de invatamant in care s-au desfasurat activitati de instruire si informare in vederea prevenirii delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, precum si cu privire la rolul si efectele pozitive pe care le are medierea in relatiile interumane, s-a exprimat dorinta de realizare a unei asistente permanente a minorilor in institutiile de invatamant.
Statisticile arata scaderea varstei la care minorii devin victime ale unor agresiuni, respectiv faptuitori, sau la care devin consumatori a substantelor narcotice. In ceea ce priveste rezolvarea conflictelor pe cale amiabila prin mediere, colegul nostru Virgil Boiciuc a subliniat posibilitatea rezolvarii unei dispute inca din faza latenta sau stingerea acesteia inainte de a degenera intr-o situatie cu efecte periculoase.
Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate. In curand veti putea gasi mai multe informatii despre mediere chiar pe site-ul Reinvent Consulting.