luni, 4 februarie 2013

Zeno Șuștac: Medierea în linșaj mediatic


"Asist cu preocupare de câteva zile la o acțiune mediatică concertată de atragere a oprobriului public față de mediere, la o încercare de ducere în ridicol a acestei instituții solide cu nenumărate beneficii sociale.
Asocierea terminologică între mediere și infracțiunea de viol, faptă condamnată de întreaga societate românească, încearcă să disperseze o lumină nefavorabilă asupra instituției medierii cu tot dinadinsul. Existența medierii deranjează anumite medii iar acestea înțeleg să ia atitudine astfel, inventând și denaturând un adevar simplu: medierea este în slujba cetățeanului și nu împotriva lui, este o alegere și nicidecum o obligație.(...)
Nu cred și nu voi crede niciodată în obligarea victimei să inițieze un dialog cu agresorul decât dacă ea își dorește acest lucru, fără a exista nicio obligație a ei în acest sens! Am trimis presei mai multe informări în acest sens, nu au fost publicate, nu generau subiecte fierbinți. Personal, nu cred în impuneri ci doar în alegeri personale! (...)"