joi, 21 februarie 2013

Raport psiho-social realizat de către specialiştii canadieni

Raport psiho-social realizat de către specialiştii canadieni la cererea instanţei unei instanţe judecată, pentru o familie care a avut un divorţ în contrdictoriu.

Specialiştii canadieni confirmă că în cazul unor copii cu vârsta de 6 şi 8 ani respectiv este în interesul superior al copiilor că aceştia să locuiască alternativ cu fiecare dintre cei doi părinţi, o sapatamana cu mama şi o săptămână cu tata.

Raportul demască mitul existent în prezent în mintea majorităţii specialiştilor judecătorilor români şi care afirmă (învăţat de pe vremea când INM-ul prelucra codul familiei din 1956) că în interesul "stabilităţii" minorului acesta trebuie să aibă o singură casă.

Nenumărate studii de altfel arată că stabilitatea minorului este în principal legată de stablitatea (predctibilitatea, regularitatea, frecvenţa) relaţiilor cu cele două figuri primare de ataşament (mama şi tata) iar nu de o anume locuinţă.

Publicăm acest raport cu speranţa că şi specialiştii români se vor alinia acestei concepţii de gândire acodând programe de legăuturi personale între minor şi părintele nerezident mai ampl decât cele care se dau acum şi care sunt, în multe instanţe, un copy-paste a sentitnelor de tip "custodie unică".


Raportul complet se poate descărca aici, Codin Baltagan. ARPCC