miercuri, 27 februarie 2013

Inchisoare pe viata (fara posibilitatea reducerii pedepsei) pentru viol, pedofilie si omor

Violatorii,criminalii şi pedofilii ar putea fi închişi pe viaţă, fără posibilitatea reducerii pedepsei. 

Este un proiect de lege menit să descurajeze actele de violenţă extremă, iniţiat de Dan Voiculescu. Documentul a ajuns în dezbaterea Parlamentului.

Pe blogul personal, acesta spune:

"Am initiat acest proiect in anul 2012 considerand ca, pentru a garanta siguranta si integritatea  fiecarei persoane, sunt necesare masuri severe de descurajare a actelor de violenta extrema. Pedofilia, violul si crima distrug destine si pot dezintegra intreaga societate. 

Toleranta in raport cu asemenea infractiuni reprezinta o slabiciune care incurajeaza violenta si devine astfel o forma de complicitate cu agresorii.  In schimb, detentiunea pe viata fara posibilitatea reducerii pe durata executarii poate constitui un foarte eficient factor de descurajare pentru infractori. De altfel, in conditiile in care societatea este amenintata zilnic de acte de violenta, care apar la varste din ce in ce mai fragede, mizele principale ale unei asemenea modificari legislative sunt educatia si preventia.

Protejarea sanatatii si integritatii copiilor nostri reprezinta un obiectiv care justifica instituirea unor sanctiuni severe si am convingerea ca parlamentarii vor sustine acest proiect legislativ absolut necesar, care nu contine nicio forma de partizanat politic".

Articol video