miercuri, 20 februarie 2013

România a devenit membră a Grupului de Acţiune privind Medierea

România a devenit membru deplin al Grupului de Acţiune privind Medierea, cu ocazia participării Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean,, în marja celei de-a 67-a sesiuni a Adunării generale ONU, la o întrevedere cu şefii de delegaţii ai statelor membre ale Grupului.

Reuniunea a fost organizată de miniştrii de externe ai Finlandei şi Turciei, state iniţiatoare ale rezoluţiei Adunării Generale a ONU pe tema întăririi rolului medierii în rezolvarea pe cale paşnică a disputelor, prevenirea şi soluţionarea conflictelor. Reuniunea a fost deschisă de preşedintele Finlandei, Sauli Niinistö, şi a avut ca invitaţi principali pe adjunctul Secretarului general al ONU, Jan Eliasson, şi emisarul comun al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Ligii Statelor Arabe pentru Siria, Lakhdar Brahimi.

Ministrul român a subliniat importanţa continuării eforturilor pentru întărirea rolului medierii ca instrument de prevenire şi soluţionare prin mijloace paşnice a conflictelor. (...)Ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat importanţa cooperării şi coordonării între actorii implicaţi în procesele de mediere si a prezentat o serie de propuneri concrete pentru viitor, evidenţiind faptul ca Romania îşi propune să-şi asume un rol activ în calitate de membru al Grupului. Sursa