· Executarea si interpretarea contractelor;
· Rezilierea;
· Pretentiile;
· Somatiile de plata;
· Revendicarile;
· Conflictele intre diferitele departamente ale societatii;
· Conflicte intre angajati;
· Granituire;
· Evacuare;
· Obligatia de a face;
· Plangeri prealabile;
· Drepturi banesti;
· Decizii de imputatie;
· Desfacerea contractului de munca, etc
Medierea ajuta la stabilirea si mentinerea unor relatii comerciale bazate pe incredere si respect reciproc, generand relatii de colaborare puternice.
Mai mult, medierea consolideaza increderea dintre partenerii comerciali, stiut fiind faptul ca relatiile comerciale sunt cladite pe increderea reciproca a partenerilor contractuali.
Noi afaceri pot lua nastere in situatia in care prin mediere sunt stabilite principii clare, sunt impartite responsabilitatile, scopurile si obiectivele viitoare.
Prin medierea comerciala relatiile dintre partenerii de afaceri existente sunt pastrate si astfel se deschid perspective de initiere a unor noi parteneriate si afaceri in comun.
Relatiile comerciale sunt grav vatamate in situatia in care intre companii exista litigii pe rolul instantelor, intervenind in aceste cazuri o perturbare iremediabila a relatiilor comerciale existente.
Medierea comerciala este solutia depasirii unor astfel de blocaje. Pastrarea colaboratorilor si a partenerilor de afaceri este astfel realizata