joi, 15 septembrie 2011

Ministrul Justitiei promoveaza medierea

In perioada 21-22 septembrie 2011, Ministrul Justitiei organizeaza la Bucuresti Conferinta de deschidere a Proiectului "Promovarea medierii in cauze transfrontaliere in materie civila". Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul specific "Justitie civila".

Scopul proiectului este acela de a promova medierea in cauzele cu elemente de extraneitate prin organizarea de sesiuni de formare profesionala pentru judecatori, mediatori, reprezentanti ai institutiilor centrale din statele membre partenere, elaborarea unui ghid de bune practici pentru specialistii in domeniu. Se vor distribui si brosuri de informare, in scopul explicarii procedurii medierii in cauze cu elemente de extraneitate.

La conferinta de deschidere vor participa: judecatori, mediatori, reprezentanti ai Consiliului de Mediere, Ministerul Justitiei din Olanda,  Ministerul Justitiei din Bulgaria, Ministerul Justitiei din Republica Moldova, Asociatia Europeana a Judecatorilor care sprijina medierea GEMME si Ministerul Justitiei.