joi, 20 decembrie 2012

Stagii profesionale de pregatire pentru mediatori din 2013



img40Consiliul de Mediere a adoptat printr-o Hotarare instituirea de stagii profesionale, asimilate formarii profesionale continue, pentru mediatori. Consiliul urmeaza sa anunte in timp util procedurile de inscriere, datele de desfasurare si locurile unde se vor desfasura aceste stagii.
Potrivit Hotararii publicate de Consiliul de Mediere, stagiile profesionale de pregatire au drept scop “implementarea prevederilor legislative recente si asigurarea unui cadru unitar de desfasurare a activitatii profesionale de catre mediatori, incepand cu data de 1 februarie 2013.”
“Masura a fost considerata necesara de toti membrii Consiliului de Mediere in vederea stabilirii unor practici unitare in ceea ce priveste sedintele de informare si alte activitati desfasurate de mediatori, in lumina noilor prevederi legislative”, ne-a declarat Zeno Sustac, vicepresedintele Consiliului de Mediere.
Hotararea prevede ca aceste stagii sa se desfasoare de cel putin de doua ori pe an. Participarea mediatorilor la stagii va fi gratuita, toate costurile urmand sa fie suportate de catre Consiliul de Mediere. “Astfel, Consiliul vine in intampinarea mediatorilor prin oferirea unui sprijin necesar in desfasurarea activitatii la nivel national, urmand exemplul altor profesii in care stagiile profesionale au aparut din ratiuni practice si s-au dovedit a fi utile si apreciate de participanti”, crede Zeno Sustac.
“Stagiile profesionale vor fi realizate prin activitatile si in conditiile de acordare a punctelor profesionale, prevazute in art. 1 lit. a) din Hotararea de Consiliu nr. 265/17.03.2012”, se mai precizeaza in documentul Consiliului de Mediere.
In perioada urmatoare Consiliul va elabora si publica procedurile necesare pentru desfasurarea acestor stagii de pregatire. Vicepresedintele Consiliului de mediere a mai precizat ca “datele de desfasurare si locatiile stagiilor profesionale se vor afisa in timp util pe site-ul Consiliului pentru a fi consultate de mediatori si a le da posibilitatea sa se inscrie.