miercuri, 12 decembrie 2012

Măsuri ale Consiliului de Mediere în sprijinul implementării prevederilor Legii nr.115 / 2012


Consiliul de Mediere anunţă corpul profesional al mediatorilor şi publicul larg demararea unei acţiuni de informare la nivel naţional în rândul tuturor instituţiilor interesate, despre prevederile Legii nr. 115/2012 care vor intra în vigoare în anul 2013. 
În acest sens, în perioada 15 decembrie 2012 – 10 ianuarie 2013 vor fi trimise de Consiliul de Mediere adrese cu precizări despre prevederile legale incidente în domeniul medierii consiliilor judeţene, instanţelor judecătoreşti, parchetelor, inspectoratelor de poliţie, ministerelor, instituţiilor descentralizate, inspectoratelor teritoriale de muncă, organismelor profesionale de conducere ale profesiilor liberale şi altor instituţii în vederea informării despre obligativitatea participării la şedinta de informare privind avantajele medierii în anumite domenii începand cu luna ianuarie 2013 precum şi cu privire la afişarea tabloului mediatorilor la sediul acestora conform prevederilor art. 12 alin. 3 din Legea nr. 192/2006.
Consiliul de Mediere vine astfel în întâmpinarea nevoii de popularizare a medierii la nivelul instituţiilor naţionale în scopul încurajării uzitării medierii în cazurile în care aceasta este pretabilă, inclusiv de către instituţiile publice din România.
În vederea consultării permanente dintre Consiliul de Mediere şi corpul profesional al mediatorilor, în perioada anterioară şi ulterioară intrării în vigoare a noilor prevederi legislative privind medierea, Consiliul de Mediere pune la dispoziţia mediatorilor începand cu data de astăzi adresa de e-mail „propuneri@cmediere.ro” în scopul identificării şi rezolvării problemelor cauzate de implementarea noilor prevederi legale. Această activitate este planificată a se desfăşura timp de un an de la data intrării în vigoare a prevederilor art. 60din Legea nr. 115/2012.
În întâmpinarea aceleaşi nevoi, luna ianuarie 2013 a fost denumită „Luna porţilor deschise la Consiliul de Mediere”, perioadă în care mediatorii sunt invitaţi să sesizeze Consiliului eventualele disfuncţionalităţi de implementare a prevederilor Legii nr. 115/2012.
Avem convingerea că luna ianuarie 2013 va fi un pas important pentru medierea şi mediatorii din România, transformând în realităţi certe speranţele corpului profesional al mediatorilor.
Consiliul de Mediere