luni, 5 noiembrie 2012

Mediatorii intra in sistemul bancar

Atelierul de lucru “Introducere in operatiunile bancare“, la care Medierenet.ro a fost partener media, primul dintr-o serie ce se doreste de durata a avut loc in 31 octombrie, cu participarea a 20 de mediatori interesati sa afle despre operatiunile bancare, sursa conflictelor de natura financiara si propuneri de colaborare intre institutiile de credit si mediatori.
Au avut loc prezentari inedite si valoroase  (toate sunt postate pe site-ul finban.ro la capitolul noutati, impreuna cu persoanele care si-au adus aportul la aceste prezentari). Intalnirea s-a bucurat de prezentarea in premiera a unor notiuni specifice contractelor bancare din perspectiva juridica si economica, care s-a bucurat de o foarte buna primire din partea participantilor. De asemenea, a fost prezentata de catre autoare lucrarea “Mediatorul, conciliator in spete bancare“, cu un caracter inedit, de pionierat in spatiul medierii romanesti.
Urmare discutiilor si concluziilor întâlnirii, vom organiza în viitorul imediat  întâlniri distincte pe teme concrete legate de activitatea bancara, si în acest sens, colegii mediatori au fost rugati sa ne propuna subiecte de interes care sa fie incluse în tematica acestor viitoare ateliere de lucru.
Prezentarile din cadrul atelirtului de lucru au fost tinute de:
Adrian Badila – Medierea,incotro?
Simona Ruxandra Vâlceanu -Contractele_bancare_din_perspectivă_juridică_şi_economică
Maricica Georgescu – ABC-u_colaborarii_cu_institutiile_financiare
Constantin Rotaru, Petre Terzi – Operaţiuni_bancare
Colegii mediatori sunt invitati la Conferinta privind medierea organizata de Comisia de supraveghere a asigurarilor si Asociatia FINBAN în data de miercuri 7 noiembrie ora 10. În cursul zilei de luni, 5 noiembrie vor fi transmise detaliile privind agenda conferintei si locatia. Intrarea va fi libera, fiind însa nevoie de o confirmare anticipata.