sâmbătă, 24 noiembrie 2012

COMUNICAT Consiliul de Mediere

Noua echipa de conducere a Consiliului de Mediere, compusa din domnii Dorin Valeriu Badulescu-presedinte si Zeno Daniel Sustac-vicepresedinte, anunta ca prin proiectele care se vor initia incepand cu luna decembrie 2012, imaginea institutionala a organismului de reglementare, organizare si control a profesiei de mediator va capata o noua dimensiune prin angrenarea directa in programul de dezvoltare a medierii la nivel european si prin implicarea directa a conducerii Consiliului impreuna cu corpul profesional al mediatorilor din Romania in consolidarea structurilor europene.
Consecinta acestei implicari la nivel european va determina o mai buna aplicare si transpunere a reglementarilor in domeniu, facilitand un plus de vizibilitate a mediatorilor la nivel institutional national.
In acest sens presedintele si vicepresedintele Consiliului de Mediere vor participa in calitate de experti, la Conferinta intitulata “Justice in austerity: challenges and opportunities for access to justice” care se va desfasura la Parlamentul European- Bruxelles in perioada 6-7 decembrie 2012. De asemenea, la nivel national, luna ianuarie 2013 va fi declarata “Luna portilor deschise la Consiliul de Mediere”, in vederea transpunerii in practica a prevederilor Legii nr. 115 / 2012 aplicabile incepand cu data de 09.01.2013.

           Presedinte,                                                Vicepresedinte,
Dorin Valeriu BADULESCU                         Zeno Daniel SUSTAC

CdM