joi, 28 noiembrie 2013

Medierea este un drept! Medierea - un bun national!

In data de 28 noiembrie 2013 Consiliul de Mediere a organizata la Bucuresti Conferința Nationala a Mediatorilor, cu tema „Medierea un bun național”, fiind  prezenti peste 400 de mediatori din tara. 

Acestora li s-au alaturat o serie de invitati: Corneliu Visinoiu - consilier al primului-ministru Victor Ponta, Catalin Tiuch - consilier al Presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, Nicoleta Miclaus -de la Directia elaborate acte normative a MJ din Romania, Ramona Bulcu - procuror-sef si purtator de cuvant al Parchetului General, Emilian Radu - Prim-Vicepresedinte UPLR, Aurelian Popa Radulescu - consilier al Presedintelui UNNPR, Katalin-Barbara Kibedi -fost secretar de stat in MJ, Av. dr. Gheorghe FLOREA Presedinte Uniunea Nationala a Barourilor din România s.a..


In cadrul conferintei au fost sustinute si o serie de workshop-uri interactive cu teme de actualitate si de mare interes in randul mediatorilor:
- informarea etapa prealabila incheierii contractului de mediere,
- calitatea serviciului de mediere,
- consecinte ale acordului de mediere ODR,
- necesitati si reguli cu privire la publicitate si promovare,
- medierea transfrontaliera,
- personal branding in mediere.








"Mesajele pe care le-am primit, începând de la prim-ministrul României, continuând cu președintele Camerei Deputaților, Ministerul Justiției și alte autorități, a fost acela de sprijin necondiționat în tot ceea ce facem, ca parteneri de dialog, ca parteneri potențiali pentru justiția română și nu numai", a spus Valeriu Bădulescu joi la Conferința Națională a Mediatorilor.

” Societatea romaneasca a inregistrat o crestere prin mediere.Medierea este o prioritate pentru sanatatea justitiei. Cel mai mare avantaj al medierii este ca partile ajung la solutie. Medierea ajuta atat justitia cat si cetateanul. Parlamentul va tine cont de nevoile dumneavoastra in procesul legislativ”. Acesta este mesajul transmis catre participantii la conferinta de catre Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor, prezentat de Catalin Tiuch, consilier al Presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.
“Tin sa precizez ca eu ca notar, ca mediator cat si conducerea notarilor va transmitem toate cele bune si va consideram partenrii nostrii in justitie si in afaceri.Notarii publici nu se doresc mediatori de dreptMediatorul poate merge cu acordul de mediere la instanta sau la notar. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania doreste ca parteneriatul dintre notari si mediatori sa fie strans” . Declaratia ii apartine dlui. Aurelian Popa Radulescu, consilier al Presedintelui Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, in cadrul  Conferintei Nationale a Mediatorilor 2013.

"Calea medierii spre eficienta, ca institutie, nu este decât cea a conlucrarii oneste cu ceilalti profesionisti si societatea civila, spre binele tuturor! Exista obstacole de trecut: barierele de cunoastere, întelegere si încredere a justitiabililor, exersarea ca profesionisti autentici a mediatorilor, dintre care sunt foarte multi avocati. Esential este ca disponibilitatea si interesul de a sustine si promova aceasta metoda alternativa de solutionare a litigiilor sa fie reala si acestea sa nu fie afirmate prin opozitie cu serviciile avocatiale!" Av. dr. Gheorghe FLOREA Presedinte Uniunea Nationala a Barourilor din România.

"România, pe partea de legislație de mediere, este mult în fața unor alte state membre ale Uniunii Europene, suntem nominalizați ca exemplu de urmat, avem un organism autonom de interes public care coordonează și reglementează profesia de mediator, în baza legii speciale, avem un statut aparte în societatea românească, suntem, la urma urmei, acel factor de echilibru social, atât de necesar într-o societate contemporană", a declarat Zeno Șuștak.