marți, 18 iunie 2013

Co-medierea: utilizarea unei abordari psihologice duale in solutionarea conflictelor

Luni 24 iunie 2013, la ora 12,00, FMMM Romania va invita la Libraria Mihai Eminescu din Bucuresti, pentru lansarea traducerii in limba romana a cartii „Co-medierea: utilizarea unei abordari psihologice duale in solutionarea conflictelor”. 


Aceasta carte este intemeiata pe experienta mai multor mediatori britanici experimentati, care aleg sa co-medieze în majoritatea, daca nu cumva in toate, cazurile de mediere. Pentru incepatorii in domeniul medierii, cartea descrie procesul medierii, apoi se concentreaza pe avantajele si dezavantajele modelului co-medierii.

„Unii mediatorii nu iau in considerare functiile psihologice atunci cand mediaza o disputa. Scopul acestora este să rezolve problema si sa gaseasca o solutie. Pentru mediatorii care adopta o abordare transformativa, aceasta intelegere psihologica se afla in centrul activitatii lor si le guverneaza abordarea. Mediatorii care au cunostinte psihologice pleaca de la convingerea ca fiecare individ este unic, iar comunicarea intre indivizi este din nastere complexa, multi-dimensionala si imprevizibila.”
 
La eveniment vor participa co-autorii britanici: dna Monica Hanaway, dna Diana Mitchell, dl. Jamie Reed si dl. Paul Randolph. Evenimentul este precedat de desfasurarea unui curs avansat in cadrul caruia 12 mediatori romani din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din Romania se vor califica si vor primi certificarea internationala a pregatirii in co-mediere de la mediatorii britanici.