joi, 21 iunie 2012

Conferinţa cu tema “Reglementarea medierii – o solutie pentru mediul de afaceri” din 20.06.2012

Consiliul de Mediere in parteneriat cu Asociatia O sansa pentru viitor, deputatul Alina Gorghiu, Camera Consultantilor Fiscali, Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania si Asociatia Centrul Avocatilor Mediatori au organizat conferinta "Reglementarea medierii - o solutie pentru mediul de afaceri", la Institutul Bancar Roman, in data de 20.06.2012.


In  cadrul evenimentului au sustine prelegeri domnii Titus Corlatean, Ministrul Justitiei si Lucian Isar, Ministru Delegat pentru Relatia cu Mediul de Afaceri, Cornel Popa - av. in Tuca Zbarcea si Asociatii,doamna Alina Nicoleta Ghica - Presedintele CSM, Octavia Spineanu Matei - presedintele INM. 





Invitatul de onoare al acestei conferinte a fost  – Primul Ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta, insa nu a putut veni, transmitand mesajul prin sau, cu privire la noile modificari in ce priveste legea medierii, prin Ministrul Justitiei.


Evenimentul si-a propus sa dezbata si sa sublinieze importanta medierii pe anumite tipuri de litigii, relevante pentru mediul de afaceri,  in contextul in care Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala,   a adoptat in 19.06.2012, cu un numar de 148 de voturi Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator. Acesta  are ca  obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea  şi organizarea profesiei de mediator, în sensul instituirii obligaţiei de a participa la  şedinţa de informare privind medierea în caz de conflict, precum şi modificarea procedurii de alegere a Consiliului de  mediere şi de luare a hotărârilor în cadrul acestuia. 
   
Noua legeva  intră în vigoare  la 1 octombrie 2012, cu excepţia dispoziţiilor  art. 60 al 1din Legea nr.  192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, cu modificările  şi completările ulterioare, precum  şi modificările  şi completările aduse prin prezenta lege, care intră în  vigoare la 6 luni de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I. 

Urmare acestui eveniment pe site-ul Ministerului Justitiei s-a publicat urmatorul comunicat de presa.








Ziarul de Vrancea http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/80255-medierea-devine-obligatorie-de-la-1-octombrie.html